Jaap en Alex Duiker met de Parel Award
Jaap en Alex Duiker met de Parel Award (Foto: Von Gahlen)

Parel Award voor Von Gahlen

  Zakelijk

Von Gahlen is verkozen tot de nieuwe regionale Parel door The Economic Board. Een bijzondere prestatie, want deze prijs wordt slechts enkele keren per jaar uitgereikt als erkenning aan een bijzonder, innovatief of duurzaam regionaal bedrijf op het gebied van Food, Health en Energy.

Regio - Op de hoofdvestiging in Zevenaar is de 3D-geprinte Parel-award uitgereikt. “Nederland heeft een speciale plek in de keten van de nucleaire geneeskunde. Wij zijn er trots op dat we daar een uithangbord van zijn”, zeggen Alex en Jaap Duiker, de directeuren van Von Gahlen.

Wereldspeler met oog voor de regio
“Von Gahlen is een uitzonderlijk innovatieve onderneming die met haar kennis en kunde in de top zit van de nucleaire geneeskunde”, looft The Economic Board-directeur Sigrid Helbig de Zevenaarse Parel. “Het is een bedrijf waar we als regio trots op kunnen zijn. Von Gahlen is zeer betrokken bij haar medewerkers en de regio. Samen met hen en haar regionale toeleveranciers zijn ze verantwoordelijk voor aanzienlijke werkgelegenheid.”

Samen met regionale partners
Hoewel Von Gahlen hele specifieke producten maakt voor klanten over de hele wereld, is de regio uiterst belangrijk voor het bedrijf. “Qua productie doen wij het lood. Veel van het andere werk wordt op basis van ons ontwerp uitbesteed bij bedrijven uit Zevenaar en omgeving. We spreken dezelfde taal, hebben dezelfde normen en waarden en streven hetzelfde regionale belang na. Om te zorgen dat we een aantrekkelijke regio blijven, moeten we voor elkaar opkomen”, vinden de broers Alex en Jaap.

Waardevol voor nucleaire geneeskunde
Aan borstklopperij doet Von Gahlen niet. Niet voor niets spreekt The Economic Board van een ‘relatief onbekende regionale Parel’. Neemt niet weg dat het bedrijf als moderne producent van afschermingsproducten van lood een belangrijke rol speelt in de keten van de nucleaire geneeskunde. De producten van Von Gahlen zijn gericht op het afschermen van straling bij de productie en het gebruik van medische isotopen. Medische isotopen zijn atomen die radioactief zijn gemaakt voor de diagnostiek en behandeling van ziekten, zoals kanker. Wereldwijd voorziet Von Gahlen in betrouwbare producten die de industriële normen en veiligheidsvereisten overtreffen.

Uitgegroeid tot kennisorganisatie
Von Gahlen ziet de pareluitreiking als een prachtig momentum. Het bedrijf bestaat 45 jaar en heeft zich sinds de oprichting in 1973 van productiebedrijf ontwikkeld naar een kennisorganisatie. Jaap en Alex prijzen de 85 medewerkers van hun familiebedrijf. “Ons product is in de loop der jaren steeds complexer geworden. We hebben veel geïnvesteerd in de groep mensen die het product samen met ons ontwikkelen en bouwen. Zo geven we de transitie gezamenlijk vorm. Kennis is onze kracht. Dat zien ook onze klanten. “You have a very talented group of people”, vertelde een klant onlangs. Dat maakt ons trots.”

Meer berichten