Logo lingewaardactueel.nl


Gospelkoor Promises tijdens het optreden in Duitsland.
Gospelkoor Promises tijdens het optreden in Duitsland. (Foto: Jan Bakker)

Gospelkoor Promises in Winterberg

  Verenigingen

Gospelkoor Promises uit Huissen heeft in het weekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september jl. een internationale start van het nieuwe zangseizoen gemaakt. 29 koorleden reisden af naar de populaire wintersportplaats Winterberg in Duitsland. Doel van deze reis was deelname aan het evenement “Café Chorioso- Singen mit Freunden” in dorpshuis Schützenhalle in Braunshausen.

Winterberg - Het weekend werd op zaterdag gezellig afgetrapt met een goed verzorgde lunch, een mooie wandeling in het zonovergoten berggebied van de Kahler Asten en een gezellig samenzijn in hotel Schneider in Winterberg.

Op zondag vertrok het koor vol goede moed en veel plezier naar het plaatsje Braunshausen. Daar ontmoette zij nog 4 andere koren; Chorgemeinschaft Assinghausen-Wiemeringhausen, Chorgemeinschaft Braunshausen-Somplar, MGV Buchenberg en Gemischter Chor Sangesfreunde Züschen.

Onder het genot van een drankje en heerlijke Duitse lekkernijen, zoals diverse taarten en broodjes worst, kon geluisterd worden naar de koren die een diversiteit aan liederen ten gehore brachten. Van de Duitse variant van “You raise me up” en het uit 1927 afkomstige “Ain`t she sweet” (dat het Duitse koor vertaald had naar “Sing mit mir”) tot het populaire “99 Luftballons” dat in de jaren 80 gezongen werd door de Duitse zangeres Nena. Maar ook klassiekere liederen kwamen aan bod.

Het was voor gospelkoor Promises het eerste internationale optreden. Speciaal voor deze gelegenheid had het koor 2 Duitstalige liederen ingestudeerd, hetgeen erg gewaardeerd werd door het aanwezige Duitse publiek. Na 2 Engelstalige liederen en 2 Nederlandstalige liederen (o.a.“Pak maar mijn hand” van Nick en Simon) werd het spetterende optreden afgesloten met het a capella lied “There`s a light a comin`”.

Gospelkoor Promises is een sprankelend, gezellig koor van zo`n 38 leden dat de passie voor zingen en gospelmuziek met elkaar deelt. Elke maandagavond wordt er van 20.00 tot 21.30 uur fanatiek gerepeteerd. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige gospels. Daarnaast wordt een aantal liederen in het Nederlands gezongen. Het koor verzorgt regelmatig diensten in diverse kerken en ziekenhuizen in de omgeving. Promises neemt deel aan korenmiddagen en -avonden en andere evenementen zoals 'Huissen bij Kaarslicht'. In 2018 voerde het koor haar eigen variant op “The Passion” uit. .                                                                                         Iedereen is welkom maar het koor is vooral op zoek naar alten, bassen en tenoren. Ben je nieuwsgierig en/of wil je gewoon een keer komen luisteren? Loop gerust even binnen tijdens onze repetitieavond. – Protestantse kerk, Raadhuisplein 35 in Huissen.

Meer informatie: ruudvietor@online.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten