Jaarlijkse feestmiddag Torkest groot succes

  Verenigingen
Prijswinnaar Torkest.
Prijswinnaar Torkest. (Foto: Theo Neijenhuis)

Zoals ieder jaar nemen de muzikanten van blaaskapel T,orkest deel aan de traditionele Umdracht, als onderdeel van Muziekvereniging “Volharding”. Dit is ieder jaar de opmaat voor de kapel om na de middag gezellig samen te zijn.

Huissen - De organisatie was ditmaal in handen van Kim, Gertsen, Robert Neijenhuis en Poliet Schrijver. Ze hadden een mooie locatie gevonden bij Peter Schrijver in de Hoeve. Op het weiland achter het huis was een grote ronde partytent geplaatst. Dit keer was er een fietsroute uitgezet met een aantal interessante opdrachten. Op 4 rustplaatsen moest er een wijn geproefd worden. 4 verschillende witte wijnen moesten herkend worden. De soorten waren Pinot gris, Moezel uit Bernkastel, Chardony uit Chili en een Spaanse Rioja.

De eerste stop was bij Katja aan de Bergendensestraat. Vervolgens was stop 2 in Park Lingezegen. De toevallige aanwezige fietstoeristen uit Lent werden uitgenodigd om mee te proeven, uiteraard buiten mededinging. Ook de derde stop was goed gekozen, namelijk de Mariakapel op de Heuvel, Tijdens deze stop werd besloten een groepsfoto te maken. Om iedereen op de foto te krijgen moesten wij wachten op een toevallige voorbijganger om het plaatje te schieten. Als snel kwam er een scootmobieler opdagen. Was hij mobiel genoeg? Maar Maria had haar werk al gedaan, de man stapte kwiek uit zijn karretje en nam een mooie foto. De laatste proeverij was bij Peter op de feest locatie in de tent. Nadat de lijsten waren gecontroleerd bleek Harrie Klaassen als enige alle wijnen herkend te hebben, maar dat vond niemand verrassend. Om de barbecue knallend te beginnen werd er met een lichtpistool op ballonnen geschoten. Om beurten werd er op drie ballonnen gemikt. Bij het schieten van de dames zochten de mussen een veilige plek achter een kazemat. Toen de rook opgetrokken was bleven Harrie en Luc over. Na een tweekamp kwam Luc Schrijver als winnaar uit de bus. Nadat opnieuw Walter Hendriksen werd gekozen als knapste vent van de middag werd het nog gezellig tot in de kleine uurtjes.

Meer berichten