Foto: Annemieke Ouwehand

Bijenboom geplant en honderden meters bijenlint

  Verenigingen

In Lingewaard is een bijenboom geplant en we zijn honderden meters bijenlint rijker.

Bemmel - De landelijke inzaaiactie voor bijen en vlinders in Lingewaard was een geweldig succes. Geholpen door het mooie weer zijn op zondag 22 april zijn veel inwoners van Lingewaard naar de inzaaiactie gekomen op de hoek Plakselaan-Groenestraat in Bemmel. Er is ook een bijenboom geplant.

Kinderen en volwassenen hebben geholpen met het inzaaien van een bijenlint. Nog deze zomer kunnen inwoners van Lingewaard genieten van honderden meters bloemenlint. Door vrijwilligers van Stichting Lingewaard Natuurlijk zijn enkele kilo’s zaaigoed uitgedeeld. Dit is beschikbaar gesteld door Park Lingezegen. Velen zijn met een meerjarig bijenzaadmengsel naar huis gegaan om het in eigen tuin of erf te zaaien. Dus in Lingewaard, meer bloemen voor onze bijen!

De imkervereniging Oost Betuwe bestaat 70 jaar. Daarom heeft de imkervereniging de inwoners van Lingewaard een bijenboom geschonken. Deze bijenboom is zondag ook geplant op de locatie Plakselaan-Groenestraat in Bemmel. De bijenboom bloeit in juli en augustus en zal daarom een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van gezonde winterbijen.

Daarnaast is er veel kennis opgedaan over solitaire bijen en honingbijen. Vrijwilligers van de Imkervereniging, Stichting Lingewaard Natuurlijk en Joop Dahm (solitaire bijen) deelden hun kennis. Velen hebben een telformulier meegekregen om thuis een telling te doen van bijen in eigen tuin en omgeving. Ook honing, insectenhotels en diverse soorten jam vonden gretig aftrek.

Meer berichten