Damvirus slaat toe op scholen

  Sport
Zainal Palmans overhandgt het schooldampakket
Zainal Palmans overhandgt het schooldampakket (Foto: Joop Hendriksen)

Tijdens het NK dammen dat afgelopen week bij Jansen Totaal Wonen in Huissen werd afgewerkt, verzorgde de organiserende Damvereniging VBI ook damclinics op scholen in Lingewaard.

Lingewaard - Zo kregen Het Drieluik in Huissen en De Borgwal in Bemmel bezoek van de damleraren Zainal Palmans en Joop Hendriksen. De 21 heel jonge kinderen van groep 4 van Het Drieluik konden niet wachten om te gaan dammen. Om de kinderen goed voor te bereiden had de juf gretig gebruikt gemaakt van het schooldampakket dat door de damvereniging maandag al was aangeboden aan de school. Het damvirus hebben ze daar goed te pakken.
De damclinic begon in een rustig tempo met het uitleggen van de spelregels. Vervolgens werd er nog flink geoefend hoe je met een schijf en de dam moet slaan. Langzamerhand hadden de kinderen dit goed onder de knie. Ook een echte vijfslag met de dam werd snel gevonden.
Bij De Borgwal was de damclinic een naschoolse activiteit. 25 kinderen van groep 3-8 hadden zich opgegeven. Er werd even geschakeld naar het NK-toernooi dat live via internet te volgen was. Na even gekeken te hebben, gingen ze toch liever zelf enkele potjes spelen.
Ook De Borgwal ontving het promotionele schooldampakket. ‘Hier zijn we superblij mee’, zei juf Christine van Mullem. ‘We gaan de leerlingen vragen of ze zelfstandig een damdiploma willen halen. We hebben best wel ruimte in ons lesprogramma. Ik denk dat ze dit erg leuk gaan vinden.’

Meer berichten