Met de blinddoek op de hindernisbaan
Met de blinddoek op de hindernisbaan (Foto: Sjaak Bouwmeister)

Integrade: levendig sportfeest in Huissense Brink

  Sport

“Bob doet bijna nooit mee, maar vandaag bij het Rad van Avontuur was hij helemaal onder de indruk van de kleuren. Een bijzonder moment. ” Aan het woord is Erna, één van de vrijwilligers die de 34e Integrade mede mogelijk maakte in Sociaal Cultureel Centrum Brink in Huissen.

Huissen - Het was een levendige drukte op de traditionele 1e zaterdag van het nieuwe jaar, op de sportvloer en op de goed bevolkte publieke tribune.

Na een grootse muzikale opening door Scouting Band Huissen en wethouder Theo Janssen (Lingewaard) gingen de bijna 150 deelnemers met en zonder beperking gezamenlijk de strijd aan in een veelzijdig spellencircuit. De gemengde teams stortten zich onder meer op raddraaien, een theedoekenspel, doelschieten met echte keepers en een geblinddoekte hindernisbaan (foto).

Meteen na de lunch met erwtensoep en polonaise vervolgde het middagprogramma zonder sportieve blessures. De belangrijkste klus voor de eveneens vrijwillige EHBO bleef beperkt tot het terugplaatsen van een losgeraakt kunstgebit bij de blije eigenaar en het hier en daar uitdelen van een paracetamolletje en een pleister. Na de traditionele afsluiting door wethouder Rob Engels (Overbetuwe) en De Bevelanders keken de deelnemers terug op alweer een bijzonder geslaagde Integrade.

De Integrade is een activiteit van de Klup Over-Betuwe, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking uit de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe, uit Lent en Arnhem Zuid wekelijks een ontspanningsavond bezorgt. Aan de Integrade doen ook circa 20 leden van De Klup Arnhem mee.

Meer berichten