Publiek
Publiek (Foto: Sportpromotie Lingewaard)

Bondscoach deelt basketbalambities in Bemmel

  Sport

Het damesteam van basketbalvereniging Batouwe uit Bemmel heeft in 2018 de Gouden Sport Ster gewonnen. Sport Promotie Lingewaard reikt deze prijs jaarlijks uit aan een goed presterende sporter of sportteam.

Bemmel - Het dames basketbalteam speelt in de hoogste klasse van het Nederlandse basketbal en werd in 2017 landskampioen. Mede dankzij Stichting Sport & Ondernemen Lingewaard (SOL) wonnen ze een volledig georganiseerd evenement met bondscoach basketbal Hakim Salem als gastspreker. Salem zet zich in voor 3x3 basketbal, een relatief nieuwe discipline binnen de basketbalsport dat debuteert tijdens de Olympische Spelen in 2020.

Bondscoach Hakim Salem
Salem (40) werd afgelopen zaterdag 22 september met open armen ontvangen op Sportcentrum de Schaapskooi in Bemmel. Salem vertrok op zijn 14e van Egypte naar Nederland, waar hij op school begon met basketbal. In 2016 was hij coach van het damesteam van Batouwe in Bemmel (sponsornaam Lekdetec.nl). Tegenwoordig is hij hoofdcoach bij CTO Amsterdam en bondscoach van 2 damesteams bij de Orange Angels. Tijdens het event gaf hij een kijkje in 3x3 basketbal, een relatief nieuwe tak van sport.

Demonstratiewedstrijd 3x3 basketbal
In tegenstelling tot het traditionele (5x5) basketbal spelen er maar drie spelers tegen elkaar met slechts één basket. Zodra een team een score maakt mag het andere team het spel direct voortzetten. Dit zorgt voor een dynamisch en spectaculair spel. Het veld is ook iets kleiner dan het traditionele veld, waardoor het spel eigenlijk overal gespeeld kan worden. Ook de succesvolle prestaties laten de sport niet onopgemerkt. Afgelopen juli haalde het Nederlandse team brons tijdens het EK 3x3 basketbal in Amsterdam.

Olympische Spelen Tokio 2020
Tijdens de Olympische Spelen in 2020 in Tokio zal 3x3 basketbal voor het eerst gespeeld worden. De Nederlandse vrouwen nemen al tijden een hoge positie in op de 3x3 wereldranglijst. Eerst wordt nog in 2019 het WK 3x3 basketbal in Amsterdam georganiseerd. Na afloop was er nog de gelegenheid tot een hapje en drankje. Kortom, een geslaagde bijeenkomst waar ondernemen, sport en gezelligheid samen zijn gebracht!

Over Sport Promotie Lingewaard
Sportpromotie Lingewaard biedt verenigingen in Lingewaard jaarlijks de mogelijkheid om een goed presterende sport(st)er of een sportteam in het zonnetje te zetten. In 2018 is er weer een nieuwe verkiezing voor de Gouden Sport Ster. Deze prijs wordt uitgereikt in 2019. Meer informatie of gelijk aanmelden? Zie www.sportpromotielingewaard.nl.

Meer berichten