SP-raadslid Brian Claassen trapt een balletje mee bij de Lingewaardse Old Stars
SP-raadslid Brian Claassen trapt een balletje mee bij de Lingewaardse Old Stars (Foto: N. van der Ham)

Politieke sportmiddag een succes!

  Sport

Vrijdag 21 september waren politici van verschillende partijen in Lingewaard uitgenodigd voor een sportmiddag in het kader van de Nationale Sportweek.

Doornenburg - Op initiatief van SWL en Lingewaard Sport! werkten onze raadsleden en wethouders zich in het zweet. De middag vond plaats bij GVA Doornenburg. De politici konden meedoen met een selectie aan activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Vanuit Lingewaard Sport! is in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen sport & bewegen in de schijnwerpers gezet. De sportbestuurders hebben o.a. alle fracties bezocht, inspraakavonden bijgewoond en een sportdebat georganiseerd. De Nationale Sportweek was een goede aanleiding om de politiek het plezier en belang van bewegen zelf ook eens te laten ervaren.

Tijdens de sportmiddag, die werd voorgezeten door Nick van der Ham (Stichting Welzijn Lingewaard), gaf Wilko Brom (voorzitter van GVA) een presentatie over de Open Club gedachte en wat dit betekent voor de omgeving en de inwoners. Daarnaast daagde hij de politiek uit om samen met de sportclubs de basis te leggen voor een lokaal sportakkoord.

De turntalenten van SGS Lingewaard hebben een spetterende turndemo neergezet. Een aantal politici deed mee met Walking Football. Een andere groep heeft meegelopen met SLOW Sports voor mensen met een visuele beperking. Politici ervaarden door middel van een speciale bril hoe het is om te bewegen als je weinig tot geen zicht meer hebt. Deelnemers met een visuele beperking gaven zelf tips hoe daar het beste mee om te gaan.

Meer berichten