''ik was zelf even de visueel beperkte en ging geblinddoekt en verbonden via een koordje met een buddy, aan het lopen.'' (foto: pr)
''ik was zelf even de visueel beperkte en ging geblinddoekt en verbonden via een koordje met een buddy, aan het lopen.'' (foto: pr) (Foto: onbekend)

'Als man kan ik maar één ding tegelijk'

  Sport

Huissen - Wat is Blind Running? En hoe is het om buddy te zijn? Een buddy vertelt: ''Net nu ik meer vrije tijd heb gekregen kwam de vraag om buddy te worden bij Blind Running: visueel beperkten (blinden) lopen hard met behulp van een buddy. Eerst kreeg ik een 'opleiding'. Om te ervaren hoe het werkt was ik zelf even de visueel beperkte en ging dus geblinddoekt en verbonden via een koordje met een buddy aan het lopen. Het is heel ongemakkelijk, maar er gebeurt ook iets anders. Je gehoor gaat zaken waarnemen en overnemen. Een kruispunt zie je niet, maar je hoort het wel. Blijft natuurlijk dat je je volledig moet overgeven aan iemand anders en daar op moet vertrouwen. Best een flinke verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd besef je hoe blij je, als buddy, iemand maakt. Ik vergelijk het met het gevoel dat je hebt als je na een blessure weer kunt hardlopen. Dan het echte werk met een groepje visueel beperkten. De loopmaatjes vinden het fijn om tijdens het lopen een gesprek te voeren en een beetje een beschrijving te krijgen van waar ze lopen. Tja, en als man kan ik maar één ding tegelijk, dus vergeet ik een stoeprand aan te geven en is een struikelpartij onvermijdelijk. Maar geen boze reacties, alleen maar gelach.'' Info: via Pheidippides.loper@gmail.com.

Meer berichten