Foto: Cor Frensen

Krachten hardloopgroepen bundelen

  Sport

Dat er in Huissen twee voetbalverenigingen zijn snap ik helemaal. Je hebt voor een leuke wedstrijd immers twee (liefst rivaliserende) teams nodig om een spelletje te spelen. Daar komt bij dat toeschouwers, die speciaal voor jouw team gekomen zijn, de sfeer flink kunnen beïnvloeden. Met hardlopen is dat een beetje anders.

Huissen - Om te lopen heb je geen tegenstander nodig. Toeschouwers zijn welkom, maar die zien niet zo veel van het gebeuren of ze moeten meelopen, maar dan worden het weer deelnemers. Kortom hardlopen en toeschouwers is een combinatie die maar op enkele momenten in de wedstrijd iets oplevert voor beiden.

Wel een dingetje is dat het soms moeilijk wordt voor de vereniging om voldoende leden te hebben en houden om trainingen en andere activiteiten te kunnen bekostigen. Want wij zijn dan wel een hardloopvereniging, maar er worden ook nog andere leuke activiteiten georganiseerd. Het is voor onze vereniging best weleens moeilijk om alle plannen te realiseren bij een teruglopend ledenaantal. Groeien is dan een van de oplossingen. De contributie verhogen is een tweede, maar dan raak je mogelijk weer leden kwijt dus ligt dat wat moeilijker. Als derde mogelijkheid blijft dan over de krachten van de twee hardloopgroepen proberen te bundelen.

Ik zie de voordelen al helemaal voor me. Nu lopen er op de donderdagavond vijf of zes groepjes hardlopers door Huissen. Je kunt dus kiezen uit twee snelle groepen, twee midden groepen en twee beginners groepen het enige verschil is de kleur van het jasje. Als je deze clubs samen laat gaan, dan kun je ineens kiezen voor vijf of zes verschillende niveaus. Of voor een extra trainingsavond zodat de mensen die alleen maar op de woensdag kunnen trainen ook lid kunnen worden. Alleen maar voordelen voor de lopers, toekomst van het hardlopen in Huissen en voor het ledenaantal van de beide groepen. Reageren? phedippides.loper@gmail.com

Meer berichten