Dames 1 Thetis: tweede plaats!

  Sport

Zoals u zich misschien nog kunt herinneren, trok dames 1 van waterpolovereniging Thetis zondag 26 maart 2017 op een platte kar door Gendt om hun kampioenschap te vieren. Het was een geweldig feest en er werd volop genoten. Maar direct daarna werd het serieuze werk weer hervat.

Gendt - Een zomer vol kracht- en zwemtraining moest ervoor zorgen dat het team scherp aan de nieuwe competitie in de eerste klasse district kond beginnen. Het seizoen werd afgetrapt tegen DWK uit Barneveld. Inmiddels is bekend dat deze ploeg kampioen is geworden. Met angst in de schoenen en een ingecalculeerde nederlaag trokken de dames van Thetis naar het land van de kippen (DWK=De WaterKippen). Geheel onverwacht, maar met een mooi spel en hard werken, werd de overwinning in de wacht gesleept! En de thuiswedstrijd werd ook gewonnen! Ondanks dat de nr. 1 van de competitie twee keer verslagen was, stond Thetis tegen het einde van de competitie op de vierde plaats en het leek erop dat dat zo zou blijven.

Maar…op zaterdag 7 april moesten de nr. 2 en nr. 3 tegen elkaar spelen. Het werd 10-10, waardoor beide ploegen maar één punt konden bijschrijven. Als Thetis de dag erna zou winnen, zou het in één klap de tweede plek kunnen veroveren. Zoals al zo vaak dit seizoen, werd het een hele spannende wedstrijd. Maar met een mooie 12-10 overwinning werd het doel bereikt: de 2e plaats is een feit!

Er bestaat nu een kleine kans dat de dames volgend seizoen promoveren naar de bond. In dat geval zullen ze hun wedstrijden door heel Nederland moeten gaan spelen.

Meer berichten