Lion de Leeuw met pupil Nick Dudink
Lion de Leeuw met pupil Nick Dudink (Foto: Yvonnde Janssen)

Nick Dudink (15) pakt eerste grote prijs

  Sport

De uit Bemmel afkomstige assistent-bondscoach van de Koninklijke bondscoach (knbb), Lion de Leeuw, beleefde in het Franse Ronchin een geweldig paasweekeind tijdens de Europese Kampioenschappen biljarten voor Junioren onder 17 en onder 21.

Bemmel - Bij de junioren onder 17 pakte de pas 15 jarige Nick Dudink, pupil van Lion de Leeuw zijn eerste grote prijs en wel gelijk de Europese titel in het Libre. Hij won onder toezicht van zijn coach in de finale tegen de Fransman Dupont met 200-108 in 5 beurten.Bij de spelers onder 21 werd Jordy Jong uit Noord-Holland derde en verdiende zo een bronzen medaille.

Gelijktijdig met het junioren kampioenschap werd de Eurpean ladies cup gespeeld.Als afgevaardigd coach namens de KNBB had Lion de Leeuw hier de taak de dames tijdens het toernooi met raad en daad bij te staan.Jammer genoeg verloor Monique van Exter van de Française Magali De Clunder in de finale. Christel Willemse pakte veroverde het brons bij de dames.

Lion de Leeuw kan terug kijken op een geweldige prestatie van de Nederlandse equipe die onder zijn leiding zorgde voor een regen aan medailles.

Meer berichten