Logo lingewaardactueel.nl


Foto: Frits Botterblom

Lichtpuntjes

  Ingezonden

Lichtpuntjes tijdens de Kerstviering in Angeren

Lichtpuntjes : soms zijn ze groot, soms zijn ze klein

Je hoeft ze niet te zoeken, jij kunt er ook een zijn. (Loesje)

Dit schrijfsel gaat over de lichtpuntjes in onze parochie. In mijn ogen zijn dat de vrijwilligers, zij hebben er voor gezorgd dat er op kerstavond 24 dec. 2017 weer een warme en mooie viering plaats vond.

“Als elke vrijwilliger een ster kreeg, werd het nooit meer donker “ (Loesje)

Het mooiste bedankje die u, als inwoner van het dorp Angeren, aan deze vrijwilligers kon geven was dat u, in grote aantallen naar de kerk bent gekomen, om de geboorte van Jezus te vieren.

De kerktoren was mooi verlicht als een soort lichtpunt in de duisternis, er staan brandende vuurkorven, lichtpuntjes op het kerkplein. Een maal binnen heeft u vast en zeker gezien hoe de kerk is versierd door prachtige bloemstukken. (zie foto) de vrijwilligsters die dit hebben gemaakt zijn zeker weten sterke lichtpunten.

Er zijn ook veel kinderen naar de kerk gekomen, deze mochten met Marian, ook een stralend lichtpuntje, mee voor de kinder nevendienst. Ze kregen bezoek : Jozef en Maria met het pasgeboren kindje Jezus, gezamenlijk maken ze een rondje door de kerk naar de kribbe waar Jezus ingelegd wordt.

Na de viering kon men terecht bij het kraampje op het kerkplein voor warme drank en andere lekkernijen, deze zijn ons geschonken door de eigenaar van de COOP in Angeren, ook een lichtpunt.

Bij elke organisatie heb je een iemand die de spil is van het geheel, die de lijntjes uitzet en van alles op de hoogte is : een sterk stralend lichtpunt, Geert Bouwman.

Frits, ook een lichtpunt.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox