onderweg naar Bemmel bij de Mariakapel op de Heuvel
onderweg naar Bemmel bij de Mariakapel op de Heuvel (Foto: Gerrie Wetters)

Herdenken en vieren in Bemmel

  Historie

De Dodenherdenkingsbijeenkomst in de Theaterkerk Bemmel op 4 mei was bijzonder met mooie woorden van Ds. Gertjan Boer en Wethouder Johan Sluiter, een ontroerend verhaal van veteraan Eef Damen, gedichten en prachtige muziek! Met veel aandacht volgden ca. 250 mensen, waaronder dit jaar heel veel kinderen, deze herdenking.

Bemmel - Na de bijeenkomst ging men in stille tocht naar het Oorlogsmonument waar na de 2 minuten stilte bloemen werden gelegd bij de monumenten. De kinderen van de Tuin van de Vrijheid hadden heel veel linten opgehangen met teksten en legden samen met Mariken Goris uit wat zij hiermee wilden laten weten. Met een grote buiging werd respect getoond voor alle gevallenen.
Op 5 mei haalden 60 BOL-wandelaars het bevrijdingsvuur op in Huissen, na 8 km werd er bij de Mariakapel op De Heuvel een korte plechtigheid gehouden en werden er bloemen neergelegd bij het Mariabeeld. Het Ga-door-Koor maakte ook dit jaar deze bijeenkomst heel speciaal! Na de lunchpauze liepen ze nog 3 km naar Bemmel waar raadslid Theo Peren het vuur in ontvangst nam.
Het Bestuur van St.deBOL kijkt terug op twee sfeervolle, bijzondere, ingetogen en mooie dagen. Met dank aan Drumfanfare ESKA, St. Stinase Huissen, alle medewerkers aan de herdenkingsbijeenkomst, alle wandelaars en natuurlijk ook aan mevr. Vermeulen, bij wie we weer te gast mochten zijn om de lunch te verzorgen.

Volgend jaar 75 jaar Herdenken en vieren!

Foto’s/informatie : www.debolbemmel.nl

Meer berichten