Foto: hanny harrewijn

Welkom bij de Exodustocht op 30 juni

  Historie

De Exodustocht is een inmiddels bekend evenement. Toch zijn er regelmatig nog vragen.

Regio - Wanneer begint de inschrijving? Hoe groot zijn de afstanden? Mag ik met rolator lopen of een hondje meenemen? Is het een volwaardige oefening voor de 4 daagse?

Over de tocht het volgende: Voor de achtste keer vindt dit jaar de wandeltocht plaats en wel op de laatste zaterdag van de maand juni; dit jaar dus op de 30e. Het is een evenement waarbij de tocht een ode is aan de burgers die moesten evacueren uit de regio Betuwe-Arnhem in de periode '44-'45.

In feite wordt de terugkeer in de maand juni als moment van die ode gekozen. De sfeer is dus opgewekt en luchtig.

Er zijn afstanden van 5, 10, 17, maar ook van 25, 42 en zelfs 50 kilometer.Destijds moest iedereen vluchten en dat is het adagium voor de tocht: Iedereen zou moeten kunnen meedoen.

Dus met uw rolator en hondje is dat geen probleem. De kortere afstanden zijn er ideaal voor.Het is echter met zijn langere afstanden ook geschikt voor de meer geoefende loper en de deelnemer aan de 4 daagse.

Inschrijven kan ter plekke bij startpunt De Buitenpoort te Huissen. Digitaal inschrijven is ook geen enkel probleem. het is iets goedkoper en men kan makkelijker door bij de start.

Als beloning ontvangt men de unieke medaille of pin en degenen die 5 keer of vaker lopen zijn toe aan de Marigold Medaille.

Over 2 jaar staat de regio in het teken van 75 jaar bevrijding en ook dan pakt het Exoduscomité groot uit.

Wilt u wandelen in alle gezelligheid en in gemoedelijke sfeer en mooie natuur? Met het Rode Kruis als Goede Doelenpartner en een muzikale omlijsting ?

Kijk dan op www.exodustocht.nl U bent welkom!

Meer berichten