Schilderij van Henny en kalkzandsteen object Joep
Schilderij van Henny en kalkzandsteen object Joep (Foto: Els Tijssen)

Henny en Joep van 't Hullenaar exposeren

  Cultuur

Henny en Joep van ’t Hullenaar exposeren in etalage voormalige schoenwinkel Bouwman in Angeren.

Angeren - In de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 In Angeren is deze week een nieuwe expositie ingericht. Het echtpaar van ’t Hullenaar uit Gendt toont hun schilderijen, werken van keramiek en kalkzandsteen.
Henny van ‘t Hullenaar-Nissen groeide op in Doornenburg en verhuisde later naar Gendt. Zij is begonnen met schilderen in het atelier van Nell van Groningen in Angeren en is hier een aantal jaren lessen blijven volgen. Nu gaat zij nog regelmatig schilderen in het Gemeenschapshuis van Huissen-Zand bij Riny van de Pas. Het werken met klei leerde ze op de Open Academie in Bemmel bij de docent Henk van Meurs. Later volgde ze met een kleine groep lessen bij Bart Janssen van Ambacht Haalderen. Zij laat divers en kleurrijk werk zien.
Joep van ’t Hullenaar kreeg bij zijn pensionering van de collega’s een cursus beeldhouwen bij Marjo Wiltingh in Doornenburg. Dat inspireerde hem en ging hiermee thuis verder aan de slag. Van hem zijn drie werken te zien gemaakt van kalkzandsteen.
Deze bijzondere expositie duurt tot 13 november 2018.

Meer berichten