Vier vriendinnen exposeren in Angeren

  Cultuur

Zo´n vijftien jaar geleden leerden Annie van Geelen-Driessen, Marleen Kuster-Evers, Ida Peters-Gunsing en Riet Zollinger elkaar kennen bij een schildercursus van Riny van de Pas in Huissen. Zij hadden samen een klik en na één seizoen schilderen spraken zij af om voortaan samen verder te gaan.

Angeren - Ze gingen aan de slag in het atelier bij Riet thuis in Huissen. Zij volgden workshops boetseren bij Bart Janssen in Haalderen en dat vonden ze zo leuk dat ze daar mee verder gingen. Nog steeds komen ze elke eerste donderdag van de maand bij elkaar en gaan aan het werk. Zij inspireren elkaar maar zijn ook kritisch naar elkaar om zo een mooi werk te maken. De beelden en objecten worden daarna bij Ambacht Haalderen gebakken of Raku gestookt.

Van Annie van Geelen-Driessen, Marleen Kuster-Evers en Riet Zollinger zijn er naast beelden en objecten ook enkele schilderijen te zien. Ida Peters-Gunsing toont alleen beelden hoofdzakelijk in zwart-wit en Raku gestookt.

Dit mooie werk is te zien tot 3 juli aanstaande in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 in Angeren.

Meer berichten