Foto: pr

Eerste Artist in Residence in Huissen

  Cultuur

Bij de opening van het eerste Artist in Residency Danya's Sanctuary in Huissen zegde wethouder Theo Janssen (cultuur, Lingewaard Nu) de in de residency verblijvende kunstenaars expositieruimte toe in het oude gemeentehuis.

Huissen - De twee initiatiefnemers Anja Bourgondiën en Sithabile Mlotshwa reageerden blij verrast op deze geste van de wethouder die naar verwachting ook in het nieuwe college de portefeuille cultuur zal beheren.
Het huis biedt plaats voor kunstenaars om in alle rust te werken aan een nieuw product, aldus Bourgondiën. 'Geselecteerde kunstenaars kunnen hier een tot drie maanden verblijven om aan het eind van die periode hun nieuwe werk of een deel daarvan te presenteren.' Beeldende kunstenaars, schrijvers en performers kunnen er terecht. Om in aanmerking te komen, worden kunstenaars vooraf gescreend, zodat niet iedereen er een soort vakantie kan houden. 'Er moet gewerkt worden aan een nieuw product.' De toezegging van de wethouder kwam als een volkomen verrassing. 'Het is een mooie exposure voor kunstenaars die hier komen,' zegt Mlotshwa enthousiast. Het Olde Stadhues, 't Convent geheten, biedt prachtige expositieruimtes.
De beide initiatiefnemers zijn zelf kunstenaar en werken en wonen in Huissen. De bovenverdieping van Danya's Sanctuary gelegen aan de Loostraat in Huissen is helemaal ingericht voor de verblijvende kunstenaars waar ze ook kunnen exposeren. Momenteel exposeren: beeldend kunstenaars Keiko Sato (Nijmegen, geboren in Japan), Rob Voerman (Arnhem), Eunyoung Lee (Arnhem, geboren Korea), Aref Damee (Arnhem, geboren Afghanistan), Rob Sweere (Arnhem) en schrijver Vamba Sherif (Groningen, geboren Liberia).
Expositie Danya's Sanctuary open: ma 7 – za 12 mei 15-17 uur. Loostraat 71, Huissen
 

(Foto: Wethouder Theo Janssen met initiatiefnemers Anja Bourgondiën (links) en Sithabile Mlotshwa)

Meer berichten