Wie schrijft beste verhaal van Lingewaard?

  Cultuur

Bruna Huissen is op zoek naar de mooiste en beste verhalen –óf gedichten- over Lingewaard. Jonge en oude(re) schrijftalenten hebben nog een week de tijd om aan deze wedstrijd mee te doen.

Huissen - De winnaar krijgt een cadeaubon en mag voordragen op het Huissens Boekenbal op 24 mei a.s. Naast speciale gast Hugo Borst. Dit in het kader van het 25-jarig jubileum van Bruna Huissen.

De wedstrijd is bedoeld voor alle schrijftalenten uit de gemeente, van jong tot oud. Er zijn dan ook drie (leeftijds)categorieën: 6-12 jaar, 13-18 jaar en Volwassenen. Dus heb je een idee voor een thriller die zich afspeelt in Lingewaard of wil je misschien vertellen wat de gemeente in het algemeen of Huissen in het bijzonder voor jou betekent, in verhaal- of dichtvorm? Ga dan de uitdaging aan en schrijf het beste verhaal/gedicht van Lingewaard, max. 2000 woorden.
Mail naar: bruna8606@brunawinkel.nl en doe dat vóór maandag 14 mei a.s. Een jury, waaronder de Bemmelse auteur Michel Bongers, zal de teksten beoordelen.

Voor iedere winnaar is er uiteraard eeuwige roem, als ook een cadeaubon van 100 euro van Bruna. Maar de mooiste ‘beloning’ is misschien wel de gelegenheid om het eigen werk voor te dragen op het eerste Huissens Boekenbal, op donderdag 24 mei a.s. in De Buitenpoort. Bruna Huissen heeft de schrijver Hugo Borst, bekend van zijn boek ‘Ma’ over zijn dementerende moeder, bereid gevonden om acte de presence te geven. Borst is natuurlijk ook bekend als voetbalcolumnist en – analyticus. Overige gastsprekers: thrillerschrijfster Mariette Middelbeek en uit Huissen de auteurs Ellen Lina en Hans Witjes. Die laatste zorgt ook voor een muzikale noot. Presentator is journalist/publicist Hans Schmeinck. Kaarten a € 7,50 voor het Huissens Boekenbal zijn verkrijgbaar bij De Buitenpoort en Bruna Huissen. Wees snel, want vol = vol!

Bruna Huissen is gevestigd aan de Langestraat 8a sinds 21 mei 1993 actief en is specialist in onder meer boeken, tijdschriften, wenskaarten, schrijf- en papierwaren, schoolspullen en cadeaus voor jong en oud. Er zijn in de gezellige winkel vaak signeersessies van (bekende) schrijvers. Het bedrijf vervult een regiofunctie, mede vanwege het PostNL agentschap en het ING-servicepunt. Kijk voor acties en de meest actuele informatie op: www.facebook.com/BrunaHuissen.

Meer berichten