Foto: Els van den Bor

Food market: lekker en leerzaam

  Cultuur

De brugklassers hebben donderdagvond 5 april de aula en entree van OBC Huissen weer omgetoverd tot een heuse food market. Gerechten vanuit allerlei landen konden worden geproefd.

Huissen - Alweer voor de tweede keer werd door brugklassers in het kader van de lessen ‘Mens en maatschappij’ en ‘Mens en natuur’ een food market samengesteld. In de entree kwamen de heerlijke geuren je al tegemoet. Ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, broers en zussen waren uitgenodigd om mee te genieten van al het lekkers dat werd klaargemaakt. Aan de ingang konden munten worden gekocht waarvoor je de gerechten kon proberen. De leerlingen hebben, in groepjes, de gerechten zelf uitgezocht, ingekocht en bereid. Daarbij hebben ze zich verdiept in het land waar het gerecht vandaan komt en de geschiedenis van het gerecht. Alle kraampjes waren leuk versierd met allerlei gebruiksvoorwerpen en vlaggen uit de diverse landen. De muziek werd verzorgd door de eigen DJ. Het was een heel gezellig feest!

Naast het bereiden van de gerechten kwamen ook veel andere vaardigheden aan bod, zoals samenwerken, gasten ontvangen, presenteren, aardrijkskunde, rekenen etc. Niet alleen leuk, maar ook heel erg leerzaam.

Meer berichten