Foto: Marcel Krijgsman

Duik in geschiedenis van Huissen

  Cultuur

Neem op donderdag 19 april in Bibliotheek Huissen een duik in de geschiedenis van Huissen. Jeanette van Nigtevegt-de Graaff geeft een mooi beeld van het dagelijks leven van de middeleeuwen tot nu, in het kader van de ‘Universiteit van Lingewaard’.

Huissen - In een van de oudst overgebleven woonhuizen in Huissen zijn documenten gevonden die een mooi beeld geven van de geschiedenis van Huissen. Met haar ervaring als geschiedenislerares neemt Jeanette van Nigtevegt-de Graaff je mee in de historie van Huissen aan de hand van deze documenten en andere bronnen.

De Universiteit van de bieb laat lokale deskundigen aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de buurt te ontmoeten. De Universiteit van de bieb is te vinden in meer dan tien bibliotheken van Bibliotheek Gelderland Zuid. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,- . Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Op 8 mei is het laatste college van de Universiteit van Lingewaard in het dominicanenklooster. Schrijfster en non Holkje van der Veer vertelt over haar boeken. Haar werk inspireert mensen om op een positieve manier om te gaan met hun beperkingen. Kijk voor meer activiteiten in Bibliotheek Huissen op www.obgz.nl/agenda-huissen.

Meer berichten