Tommy Wieringa
Tommy Wieringa (Foto: © Keke Keukelaar)

Lezing schrijver Tommy Wieringa: 'natuur' en streek

  Cultuur

De Kinkelacademie heeft in het kader van de Nationale Boekenweek (10 – 18 maart) met als thema ‘Natuur’, schrijver Tommy Wieringa uitgenodigd om een lezing te geven.

Bemmel - Voor zijn lezing put de schrijver ongetwijfeld uit zijn literair werk, zijn wandelingen langs de grens van ons land en uit zijn essays en columns in diverse kranten.

De lezing is op maandag 5 maart om 20.00 uur in Cultureel centrum de Kinkel. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Wieringa (1967) bracht het grootste deel van zijn jeugd door in het Twentse Geesteren.

Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht.

Hij publiceerde drie romans, alvorens hij in 2005 doorbrak naar een groter publiek met zijn ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Dit boek werd genomineerd voor vele prijzen waaronder ook de F. Bordewijkprijs.

In 2013 ontving Wieringa voor zijn boek ‘Dit zijn de namen’ de Libris Literatuurprijs en de Prijs van de Lezersjury van de Gouden Uil.

In 2004 bezocht Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor zijn boek ‘De dood van Murat Idrissi’ (2017).

In hetzelfde jaar verscheen zijn roman ‘De heilige Rita’ over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

In 2010 schreef hij het dictee voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Voor de Boekenweek 2014 schreef Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk, getiteld ‘Een mooie jonge vrouw’ waarover The Guardian het volgende noteerde: 'Je beseft dat je met een waarlijk groot schrijver te maken hebt als je gaandeweg bij geen enkel woord meer vraagtekens zet.'

Journalistiek werk verscheen onder meer in de Volkskrant en Vrij Nederland.

Wilt u een interessante en boeiende avond meemaken?

Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel.

Prijs : € 12,50 (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang)

Datum : maandag 5 maart 2018

Aanvang: 20.00 uur in Cultureel centrum de Kinkel, van Ambestraat 1, 6681 AK Bemmel.

Meer berichten