Logo lingewaardactueel.nl

School's Cool zoekt vrijwillige mentoren

  Cultuur

Lingewaard - Het project School’s Cool Lingewaard is afgelopen jaar een bekend begrip geworden binnen onze gemeente.

Kwetsbare leerlingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zijn gekoppeld aan vrijwillige mentoren. Van deze mentoren wordt gevraagd om wekelijks bij de leerling thuis te komen om ondersteuning te geven bij schoolse zaken gedurende een periode van zes maanden tot anderhalf jaar. Mentoren werken aan de sociale vaardigheden en leren de leerlingen plannen en structureren. Daarnaast werken ze aan het zelfvertrouwen van de leerling en oefenen ze de leerstof. School’s Cool verzorgt dit samen met haar vrijwilligers voor leerlingen vanaf groep 3 tot aan de derde klas van het Voortgezet Onderwijs.

Het afgelopen jaar hebben scholen in het basis- en voortgezet onderwijs leerlingen aangemeld en zijn wij op zoek gegaan naar vrijwilligers. We hebben al meerdere leerlingen gekoppeld aan een mentor. Deze trajecten lopen voorspoedig. Onze mentoren ervaren de begeleiding als betekenisvol en bouwen een goede band op met de leerling. Van onze mentoren krijgen we enthousiaste verhalen terug. Ook de gezinnen en leerlingen ervaren de begeleiding als waardevol.

De komende tijd verwachten we nieuwe aanmeldingen van leerlingen. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers om kinderen van de basisschool óf het Voortgezet Onderwijs te begeleiden.

Heeft u affiniteit met kinderen of jongeren, én heeft u zin en tijd om een kwetsbaar kind te begeleiden? Dan bent u geschikt als mentor van School’s Cool!

Meldt u aan via: info@schoolscoollingewaard.nl en bezoek onze FB pagina.

Meer berichten

Shopbox