Logo lingewaardactueel.nl


Burgemeester Arndt van Will vertelt over 17e eeuws Huissen.
Burgemeester Arndt van Will vertelt over 17e eeuws Huissen. (Foto: Hof van Essen)

Unieke zomerwandeling Huissen

  Bijeenkomst

HUISSEN - De Historische Kring Huessen verzorgt op zondag 27 augustus een stadswandeling waarbij deelnemers de Huissense dominee, burgemeester en pastoor uit 1640 in levende lijve ontmoeten. Het thema is 'katholiek en protestant in zeventiende eeuws Huissen'. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gegeven dat het dit jaar het jaar van de Reformatie is.

In Huissen liepen de zaken van de kerkhervorming destijds anders dan in de rest van de Betuwe, omdat de stad tot het Hertogdom Kleef behoorde. Daar kreeg de hervorming pas laat voet aan de grond en bleef een vrijwel volledige vrijheid van godsdienst bestaan. Er wordt een bezoek gebracht aan de katholieke stadskerk en aan de protestante kerk. Daarbij zijn oude kunstschatten te zien zoals de preekstoel in de katholieke kerk en de Statenbijbel uit 1670 in de protestante.

Voor de wandeling dient men zich tevoren aan te melden (hofvanhessen@gmail.com of 026-3255058). De bijdrage is € 2,50 per persoon. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het Stadsmuseum 'Hof van Hessen', Vierakkerstraat 39, 6851 BB Huissen. Voor meer informatie: www.huessen.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten