Logo lingewaardactueel.nl


kletskoppen
kletskoppen (Foto: Marion Zwart)

Neem een 'Kletskop'!

Vanaf 2 oktober kun je bij de cafés Stroom en Eten&Drinken in Lent en bij Brasserie Bloem in Bemmel regelmatig je koffie of thee drinken uit een bijzondere kop: de speciaal hiervoor ontworpen ‘Kletskop’. Het is niet alleen een geinige kop of vrolijk glas, maar je laat daarmee ook zien dat je open staat voor een praatje en het okay vindt als iemand je vraagt aan te schuiven.

Lent / Bemmel - De Kletskop is een leuke manier om je sociale contacten uit te breiden of gewoon even een praatje te maken met iemand die je nog niet kende. De actie sluit naadloos aan bij de terechte belangstelling die er de laatste tijd is voor eenzaamheid, ook onder jongeren.

Tijdens de ‘kletskopuurtjes’ wordt aan iedere bezoeker gevraagd in wat voor kop, beker of glas de koffie, cappuccino of thee mag worden ingeschonken. Het koekje erbij is uiteraard een lekkere kletskop. Wie even geen behoefte heeft aan contact kan voor een neutrale kop of glas kiezen.

De Kletskop is het resultaat van een samenwerking tussen de drie genoemde cafés, de Protestantse pioniersgemeente ‘de Vierplek’ en Stichting Driestroom, een organisatie voor mensen met een beperking. De koppen en glazen worden door assistent medewerkers van Makers&Merken gemaakt.

Op woensdag 2 oktober worden de eerste Kletskoppen leeg gedronken in de cafés Eten&Drinken, Stroom en Bloem. Daarna worden ze aangeboden tussen 10:00 en 12:00 uur op:

Dinsdag bij Brasserie Bloem (Markt 34, Bemmel)

Woensdag bij café-restaurant Stroom (Vossenpelssestraat 16, Lent)

Vrijdag bij café Eten&Drinken (Lentseschoolstraat 61, Lent)

In oktober is een refill in een Kletskop gratis!

Meer informatie is te vinden op www.kletskop.nl