Logo lingewaardactueel.nl


Digitaal vaardig met hulp van de bieb
Digitaal vaardig met hulp van de bieb

Leer werken met digitale overheid in bieb

Bemmel / Huissen - Wil je belangrijke zaken als belastingaangifte of een toeslag aanvragen zelf online kunnen doen? De bibliotheken in Bemmel en Huissen organiseren de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’.
Kun je al een beetje met de computer overweg en heb je een e-mailadres? Dan is de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ misschien wat voor jou. Tijdens deze ‘Digisterker’ cursus leer je bijvoorbeeld hoe je huur- of zorgtoeslag aanvraagt, je weg vindt op de website van de Belastingdienst of een baan zoekt via internet. Ook leer je je DigiD aanvragen en gebruiken. Oud-cursist Theo (68) uit Huissen: “Ik sta nu niet meer een half uur bij de Belastingdienst in de wacht voor ik iemand aan de telefoon krijg, ik regel het gewoon online.”
Na het volgen van de cursus weet je ook hoe je een afspraak bij de gemeente maakt en de OV-chipkaart gebruikt. Stap voor stap en in kleine groepjes ga je aan de slag. De cursus bestaat uit maximaal vijf bijeenkomsten. Leuk bijkomstigheid: je ontmoet ook nog eens nieuwe mensen!

Interesse? Meld je aan!
Ga naar de bibliotheek en laat je inschrijven bij de balie. Je kunt je ook (laten) aanmelden via www.obgz.nl/digitaalvaardig. We nemen dan contact met je op. In Bibliotheek Huissen vindt de cursus op dinsdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur. De startdatum is dinsdag 1 oktober. In Bibliotheek Bemmel vindt de cursus op woensdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur, met als startdatum woensdag 20 november.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten