Logo lingewaardactueel.nl


Eerste editie Freedom Tour succesvol

De eerste editie van de Freedom Tour, de tweedaagse fietsbelevingstour door het Rijk van Nijmegen was een succes. Liefst vijfhonderd deelnemers fietsten dit weekend de 30 of 45 kilometerroute door het Rijk van Nijmegen.

Nijmegen - Onderweg kwam men langs 15 superstops, bijzondere plekken waar tijdens de oorlog en de bevrijding bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden: luchtlandingen van duizenden parachutisten, een bezoek van de Britse koning, Duitse krijgsgevangenkampen of de graven van Nijmeegse verzetshelden.
Rob Jaspers, oud-journalist loste samen met wethouder Velthuis van Nijmegen het startschot en sprak daarbij over het belang van het vieren van de vrijheid. "Het is uniek dat we hier in Nederland en heel West-Europa al 75 jaar zonder oorlog leven. Alleen dat al is goed om bij stil te staan". Voor hem voldoende reden om zelf ook mee te doen aan de Freedom Tour. Gedurende de twee dagen bleken de historische voertuigen bij alle deelnemers in trek, maar vooral bij de jeugd. De jongste deelnemer was 6 jaar, de oudste was 86. De organisatie is dan ook blij met de jeugdige deelnemers zodat ook zij het verhaal van vrijheid en bezetting leren kennen.
Volgend jaar, september 2020, vindt de volgende editie van de Freedom Tour plaats.

https://freedom-tour.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Arnhem

Meer nieuws uit Arnhem >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten