Logo lingewaardactueel.nl

Training 'Ontspanning & zelfzorg voor mantelzorgers'

Mantelzorgers kunnen de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen. Daardoor voelen ze zich niet altijd goed in hun vel zitten. Wanneer je structureel voor iemand anders zorgt, is het juist belangrijk voldoende aandacht aan jezelf te besteden en goed voor jezelf te zorgen!

Bemmel - Het gaat zelfs een stapje verder: pas wanneer je je gezond en in evenwicht voelt, kun je echt goed voor iemand zorgen. Als mantelzorger neem je soms meer hooi op je vork dan je aankunt. Soms lijkt het erop dat je door bepaalde omstandigheden niet anders kunt of ben je niet bewust dat er een grens overschreden is. Dit kan leiden tot overbelasting. Wil je als mantelzorger goed voor jezelf zorgen, dan is het belangrijk de balans tussen draagkracht en draaglast in evenwicht te houden.

In een training van vijf bijeenkomsten staat centraal hoe je als mantelzorger goed voor jezelf kunt zorgen. Thema’s die in de training aan bod komen zijn: zelfzorg, energiebalans, grenzen stellen, opkomen voor je zelf, omgaan met druk en je zorgen. Praktische oefeningen staan centraal tijdens de avonden.

Cursusleiders zijn: Mantelzorgconsulent Monique Ritzen en Yogadocent Kirsten van Ingen

Data: 9, 23 oktober 6, 20 november en 11 december 2019

Tijd: 19.15 - 21.15 uur

Locatie: Cuperstraat 9 6681 AR Bemmel

Kosten: € 10,00

Voor informatie en opgave: Monique Ritzen, SWL mantelzorgconsulent, tel: 06 22933258 of email: m.ritzen@swlingewaard.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten