Logo lingewaardactueel.nl

Steunpunt Mantelzorg zoekt vrijwilligers

In samenwerking met mantelzorgers organiseert het SWL steunpunt mantelzorg wekelijkse middagactiviteiten voor mensen met geheugenproblemen in Bemmel en Huissen. Wat mensen nog wel kunnen en wat ze leuk vinden staat centraal tijdens deze middagen.

Bemmel - Elkaar ontmoeten, het gevoel hebben erbij te horen en samen bezig zijn is belangrijk voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen en dementie. De groep van maximaal 8 deelnemers wordt begeleid door vrijwilligers. De vrijwilligers worden ondersteund door SWL mantelzorgconsulent, Monique Ritzen. Op dit moment zoeken we nieuwe vrijwilligers voor de locatie in Bemmel. Zowel voor de deelnemers als de vrijwilligers zijn de bijeenkomsten erg plezierig, zo blikt uit volgende reacties: Deelnemer: “Ik kijk uit naar deze middagen.” Vrijwilliger: “Met weinig inspanning bezorg je mensen een groot plezier.”

Heb je affiniteit met de doelgroep, ben je geduldig, kan je goed luisteren, heb je oog voor mensen, ben je creatief en op dinsdagmiddag beschikbaar dan ben jij misschien de nieuwe vrijwilliger die we zoeken.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met SWL mantelzorgconsulent, Monique Ritzen, tel: 06 22933258 of via e- mail: m.ritzen@swlingewaard.nl