Logo lingewaardactueel.nl


zuinige verlichting uitzoeken
zuinige verlichting uitzoeken (Foto: Lingewaard Energie)

Jarige energiecoöperatie komt handen tekort!

Eerder dit jaar vierde ons burgerinitiatief Lingewaard Energie haar eerste lustrum. Er is teruggekeken op mooie successen. Les over energie op basisscholen; een energieloket voor burgervragen in Bemmel, Gendt en Huissen; voorlichting over zonnepanelen , isolatie en zuinige verlichting in alle kernen; duurzaamheid op de politieke agenda; en realisatie van een drijvend zonnepark dat 600 huishoudens van stroom voorziet!

Lingewaard - Veel tijd om bij de successen stil te staan is er niet. Lingewaard Energie gaat vol verder voor een duurzame woon- en leefomgeving. Maar daarbij komt het handen en vrijwilligers tekort!

Heeft u zelf ervaring met de energietransitie? Misschien heeft u panelen gelegd, de woning geïsoleerd of een warmtepomp geplaatst? Via Lingewaard Energie kunt u uw praktijkervaring delen met andere inwoners;

Heeft u geïnvesteerd in opwek van groene energie, of zou u dat willen? Lingewaard Energie zoekt mensen die helpen dergelijke projecten technisch en qua financiering op poten te zetten.

Heeft u zelf tijd en energie te over? Lingewaard Energie zoekt mensen voor de diverse voorlichting-, communicatie- en adviesactiviteiten.

Denkt u dat het beter kan en sneller moet? Is een positie in het bestuur van deze groeiende organisatie dan iets voor u? Een aantal bestuurders van het eerste uur doet een stapje terug en Lingewaard Energie zoekt mensen die richting en gezicht willen geven aan een club met een mooie ambitie.

U kunt zich hiervoor aanmelden per mail naar info@lingewaardenergie.nl of bij één van de andere bestuursleden. Zie ook www.lingewaardenergie.nl.