Logo lingewaardactueel.nl

Onderzoek armoede in Lingewaard

SWL zet zich in om mensen in Lingewaard mee te kunnen laten doen. Ook als het inkomen laag is of er hoge schulden zijn. Of wanneer er sprake is van armoede.

Lingewaard - Samen met de gemeente en samenwerkingspartners kijken we graag met u naar mogelijke hulp en ondersteuning. Om dit te kunnen doen, moeten we weten wie er hulp nodig heeft. Mensen praten niet graag over een krappe financiële situatie en schamen zich ervoor. Om armoede beter te kunnen signaleren, bespreekbaar te maken en te doorbreken start er na de zomer een tweejarig onderzoek.
Doel van dit onderzoek in drie gemeenten, waaronder Lingewaard, is om hulp en ondersteuning rondom armoede en schulden te verbeteren. We onderzoeken samen met inwoners wat armoede voor hen betekent. De Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) voert het onderzoek uit. In Lingewaard werkt de HAN samen met de gemeente en Stichting Welzijn Lingewaard.

Wilt u uw ervaring delen?
Weet u wat het is om amper geld te besteden te hebben? Om (grote) schulden te hebben? Kent u de zorgen, stress, schaamte die daarbij komen kijken? Wij zijn er om u te helpen. Wilt u met uw verhaal andere mensen helpen? Dat kan door mee te doen aan het onderzoek. U ontvang hiervoor een vrijwilligersvergoeding. Wil u zich aanmelden of meer weten? Stuur dan een e-mail naar Mary-anne Huberts, beleidsadviseur gemeente Lingewaard: m.huberts@lingewaard.nl of Wil van der Hurk, Stichting Welzijn Lingewaard: w.vanderhurk@swlingewaard.nl.

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Kijk dan op www.lingewaard.nl/hulp-bij-geldzaken-en-schulden/

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten