Logo lingewaardactueel.nl


Foto: Vincent Bos

Zweten

Column Vincent Bos

Als je 's nachts voldoende zweet, heb je vanzelf het gevoel dat je op een waterbed ligt. En aan zweet is geen gebrek tijdens deze hittegolf. In mijn werkkamer is de temperatuur in snel tempo opgelopen. Eigenlijk is het er niet uit te houden. Het shirt kan ik binnen de kortste keren uitwringen. Het probleem is dat ik de ramen niet tegen elkaar kan openzetten. Gewoonweg omdat er geen openklappende ruiten zijn. En als ik de voordeur openlaat, loopt iedereen zo naar binnen. Je moet er niet aan denken dat iemand wat weggrist. Dat doet de deur dicht.

Er zit niets anders op dan doorbijten. Als ik de computermuis vastpak, ligt er al zweet op het werkblad. Daar valt niet tegen op te drinken. Ik zag er al tegenop toen de weermannen melden dat het hitterecord zou sneuvelen. Dan weet ik dat ik het binnen niet droog houdt. Wie zweet er nu niet met deze temperaturen?

Sneeuw op de televisie

Een televisiezender in het oosten van het land heeft er wat op gevonden. Die zendt beelden uit van sneeuwpistes en ijsvlaktes. Er zijn mensen die het juist daar warm van krijgen omdat ze dromen van schaatsen op bevroren vlakten. Mij laat zo'n beeld koud. Menigeen schijnt het door de ijsbeelden minder warm te hebben. Sneeuw? Ik moet er niet aan denken. Wel aan ijs. Maar dan een om op te eten.

Heerlijk is het om met dit weer een duik in het water te nemen. Zou ik ook best willen. Maar ik doe het niet. Ik kan niet zwemmen. Mijn collega kijkt ervan op als ik dat verklap. Ze vraagt hoe het zover gekomen is. Voor de reden moet ik terug naar mijn schooltijd. Wat had ik een hekel aan het schoolzwemmen. Vooral omdat we al in het vroege voorjaar naar het buitenbad werden gestuurd. Ik had het alleen maar koud en stond voortdurend bibberend aan de kant. Ik wilde niets liever dan naar het kleedhok gaan om die trui weer aan te trekken. Noem dat maar gerust tegenspartelen. Nadien ben ik een enkele keer het water in geweest. Maar wel als ik zeker wist dat er voldoende toezicht was. Heb ik dan zo'n hekel aan water? Welnee. Doe nog maar een glas.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten