Logo lingewaardactueel.nl


Kleding met opvallende kleuren en prints domineren op het flowerpowerfeest op camping Waalstrand in Gendt, (foto: Ellen Koelewijn)
Kleding met opvallende kleuren en prints domineren op het flowerpowerfeest op camping Waalstrand in Gendt, (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

Opvallende kleding geeft 't feest kleur

Als tiener wilde hij lange haren. Dat vonden zijn ouders toch niet zo'n goed idee. Hij moest toch echt naar de kapper. En moet je Hans Daams deze zaterdagmiddag eens zien lopen op camping Waalstrand in Gendt. Met lange haren. Want zo hoort dat bij een flowerpowerfeest.

door Vincent Bos

GENDT – Zijn vrouw heeft de korte spijkerbroek met opvallende prints versierd. Je ziet sowieso meer mensen rondlopen in felgekleurde shirts met veel glitters. Kleding met fleurige patronen, haarbanden ook. Het past allemaal in de flowerpowertijd. De bezoekers gaan terug naar het eind van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig. Uiteraard klinkt er toepasselijke muziek.

Smullen van riefkoek

Het jaarlijkse feest op camping Waalstrand valt duidelijk in de smaak. Het is al meteen druk. Hans (75) en Coby (74) van den Braken uit Eindhoven doen even vrolijk mee. Hij valt op met een glanzend roze shirt. Ze zijn al jaren vaste gast in Gendt. Het thema spreekt hen aan. Daar wilden ze wel aan meedoen. "Daarom hebben we op internet passende kleding besteld. Die kan volgend jaar tijdens carnaval door de kleinkinderen worden gedragen."

Ze voelen zich helemaal thuis op Waalstrand. "Het is hier gezellig en schoon. De eigenaren (Roger Cornelissen en Anciëlla Tap, red) zijn echt fantastisch. De camping wordt goed geleid. Het klopt allemaal als een bus. Daarom komen we er graag", zegt Hans van den Braken die daarna smult van een typisch Gendtse lekkernij: riefkoek.

Hans Daams (64) uit Arnhem heeft al 35 jaar een plek op deze camping aan de Waal. Zijn vrouw komt er nog langer. Die ging vroeger al met haar ouders mee. "We hebben een vaste plek , mooi gelegen. We hebben een prachtige stek aan het water en kijken uit op de Ooijpolder."

Hans Daams zit in de commissie die jaarlijks het thema voor het feest bedenkt. Twee jaar geleden was er een Duitse middag met mannen in lederhosen en vrouwen in fraaie dirndljurken. Vorig jaar was western de leidraad voor de kledingkeuze. "Flowerpower hadden we al eens eerder in gedachten. Vanwege de leuke muziek en de opvallende kleding."

Thuis op de camping

Dochter Sandra Daams (39) uit Arnhem voelt zich na al die jaren ook in haar element op de camping. "Dit is een geweldige plek voor de vakantie. Het is gezellig onder elkaar. Dat zie je vandaag. We maken er een feestje van. "We zijn op deze camping opgegroeid. We hebben het hier super naar de zin. We komen voor de rust en de gezelligheid. En het is ook nog eens lekker dichtbij."

Anciëlla Tap loopt intussen glunderend rond. "We hebben een vaste groep campinggasten. Die denkt mee over het thema. Flowerpower heeft iets gemoedelijks. Café Concordia heeft voor vandaag zelfs friet in een puntzak." De braderie is voor deze gelegenheid een keer achterwege gelaten. Het feest op de camping is er echter niet minder om.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten