Logo lingewaardactueel.nl


Mezen zijn welkom in de eikenboom
Mezen zijn welkom in de eikenboom (Foto: José Bruens)

Eikenprocessierups natuurlijk bestrijden

Lingewaard - GroenLinks vraagt het college bij de bestrijding van de eikenprocessierups de richtlijnen van de Vogelbescherming te volgen. Deze vereniging pleit voor maatregelen die andere insecten en vogels sparen en zorgen voor een blijvende vermindering van deze kriebelrups. Zoals vogelnestkastjes ophangen voor vogels die de rupsen eten, zorgen voor meer biodiversiteit, en de ondergroei later maaien. In verschillende andere gemeentes blijkt dit goed te werken.

GroenLinks heeft begrepen dat in Lingewaard de overlast minder groot is dan in veel andere gemeentes. De bestrijding gebeurt op dit moment door het spuiten van gif, binnen vijf dagen na een melding. GroenLinks vraagt het college om de suggesties van de Vogelbescherming over te nemen en zo de plaag op een milieuvriendelijke manier onder controle te krijgen. Hoe sneller we daarmee beginnen, hoe groter de kans dat het lukt!

Wilt u dat ook? Inwoners kunnen op de website van de Vogelbescherming een brief vinden om naar de gemeente te sturen om ook te pleiten voor natuurlijke maatregelen tegen de eikenprocessierups.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten