Kiara duikt naar beneden terwijl Casper toekijkt. De speelweek in Hulhuizen biedt vertier voor iedereen. (foto: Ellen Koelewijn)
Kiara duikt naar beneden terwijl Casper toekijkt. De speelweek in Hulhuizen biedt vertier voor iedereen. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

'De kinderen hebben de hele week lol'

door Vincent Bos

Volop vertier speelweek Hulhuizen

Doet ie het of doet ie het niet. Dat is minutenlang de vraag. De jongen op de balk van het opblaasbare bouwwerk kijkt nog eens naar beneden. Hij durft de sprong niet aan. Ondanks het luchtkussen dat een zachte landing garandeert. Er staan nog genoeg toestellen waarop hij zich kan uitleven.

HULHUIZEN – Het is dag vier van de speelweek in Hulhuizen. Waterspellendag. En dat komt best goed uit want het is juist deze dag lekker warm.

Survival Expeditie Hulhuizen staat met grote letters op de poort. Dat is dit keer het thema van de speelweek. En dat betekent dat de kinderen onder meer naar de polder zijn geweest om allerlei spellen te doen. Spannend was het een dag later ook toen exotische dieren (reptielen) te zien waren. "Zolang de dieren in het doosje zaten vonden de kinderen het nog wel leuk", zeggen Maaike Kotterman en Frank van den Brink van de organisatie.

Samen ravotten

Dit keer hebben zich 184 kinderen voor de speelweek aangemeld. Dat zijn er veertig minder dan vorig jaar. "Maar met het aantal mogen we toch niet klagen", menen ze.

Het is een bewuste keus van de organisatie om de speelweek aan het begin van de schoolvakantie te plannen. "De kinderen uit groep 8 gaan straks naar het voortgezet onderwijs. Bij ons kunnen ze nog een hele week samen ravotten. Zo sluiten ze hun schoolperiode af", menen Maaike Kotterman en Frank van den Brink.

De speelweek is bedoeld voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Een kind dat tijdens de speelweek zes wordt, mag meedoen. Wie zaterdags zes wordt, heeft pech en moet een jaar wachten. Per dag zijn er 35 tot 40 vrijwilligers. Ook ouders helpen mee.

Overnachten

Op het terrein staan ook tal van tenten. In de nacht van woensdag op donderdag verblijven de kinderen die dat willen op het terrein. Sommige kinderen slapen liever thuis. "Een kind wilde om half vijf naar huis. Hebben we midden in de nacht nog naar de ouders gebeld", zeggen de twee leiders.

Andere jaren was er voorafgaand aan de overnachting een spooktocht. Sommige kinderen vonden dat toch een beetje te eng. Zeker met de nacht op komst. "Daarom hebben we dit keer in plaats van een spooktocht een vossenjacht gehouden", geeft de organisatie aan. Het was een succes.

Vader Tom Holsbeek is enthousiast o ver de speelweek. "Het is echt geweldig. De kinderen hebben de hele week lol. De twee zonen komen elke dag. De opzet van de speelweek is goed. Er is veel afwisseling en ze zijn lekker met z'n allen de polder in geweest. De kinderen vervelen zich niet. We komen vaak in de speeltuin. Dit is voor hen vertrouwde grond."

Moeder Petra van den Brink is al even positief. "Het is een superweek. Er is voor iedereen wat te doen. Als ik al die blijde gezichten zie, word ik er zelf ook blij van."

Ook een andere moeder complimenteert de organisatie. "Elke dag is er wel wat leuks."

Meer berichten