Logo lingewaardactueel.nl


Vlinderfonds/sprauwejagers

Gendt - Het sprauwejagers gilde uit Gendt raakte door omstandigheden hun vervoermiddel kwijt en door een forse financiële injectie van het vlinderfonds hebben de sprauwejagers weer een aanhanger in hun bezit. Deze op maat ingedeelde aanhangwagen is voorzien van alle attributen om op locatie de zo bekende Gendtse sprauwejagers kersenkoeken te kunnen bakken. Dit op o.a. kersenfeesten maar ook bij bejaardencentra,s, charitatieve instellingen enz.
 

Onlangs op de braderie tijdens het kersenfeest, was er de overdracht in de vorm van een waarde cheque ter grote van € 1500,- Dhr. Hoekjan en dhr Brons beiden lid van het bestuur van het vlinderfonds, overhandigden de cheque.
Wij zijn hier zeer mee ingenomen en hopelijk mogen we er samen met anderen nog lang plezier aan beleven.

Het werkgebied van het Vlinderfonds is de gemeente Lingewaard en is bedoeld om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Het fonds zorgt voor een steuntje in de rug bij het realiseren van concrete projecten van verenigingen en instellingen.
Een aansprekend voorbeeld is de hulp aan het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen en ook het muziekpodium, het Odeon, op de Markt in Huissen en vele anderen.

 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten