Foto: Vincent Bos

Blauw

Suzan & Freek hebben een nieuw lied gemaakt. De Blauwe Dag is de titel ervan. Het is de opvolger van de hit Als het Avond is. Wel heel toevallig dat het nummer enkele weken voor de Nijmeegse Vierdaagse is gelanceerd.

door Vincent Bos

Want de eerste etappe wordt door Overbetuwe al jaren geafficheerd als Blauwe Dinsdag. Het staat er zwart op wit. Blauwe Dinsdag. Op een dag waarop de wandelaars met rode konen van de inspanning het gemeentehuis passeren, kleurt de gemeente blauw. Een dag later voert roze de boventoon. Je merkt wel dat de Vierdaagse geen evenement is voor grijze muizen. Intussen ben ik wel benieuwd of het blauwe mantelpakje van de burgemeester op tijd klaar is. Al heeft de kleur blauw van het college veel weg van de tint die een vliegtuigmaatschappij heeft. Maar dat mag de pret niet drukken want juist op Blauwe Dinsdag verkeert iedereen in Elst en omstreken in hogere sferen.

Blauwtje gelopen

Nou is blauw wel een kleur die past bij het wandelen. Wie heeft er immers geen blauwtje gelopen? Ik kan erover meepraten. Tientallen jaren geleden deed een kennis een dappere poging mij te koppelen aan een vrouw die ze wel een geschikte partner voor me vond. Ze kende de vrouw en ze kende mij. Dat leek haar een ideale combinatie. En toevallig was er een feest in aantocht. Dus een prima gelegenheid elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Een swingende avond lag in het verschiet. In het café vooraf was het nog bar gezellig. We hadden een geanimeerd gesprek. Daar bleef het bij. Van dansen zou die avond niets terecht komen. Ze had er kennelijk geen belangstelling voor. Toen had ik al kunnen vermoeden dat er geen muziek in deze avond zat. Maar ik hield vol.

Binnen was het druk, erg druk. Geen wonder dat ik haar al snel kwijtraakte. Toch had ik haar al weer rap getraceerd. Ik kreeg niet de indruk dat ze het feest erg leuk vond. Ze stond immers enthousiast bij de roulettetafel. Wel zo toepasselijk. Want de kennis die de koppelpoging had bedacht, had duidelijk verkeerd gegokt.

Meer berichten