Logo lingewaardactueel.nl

Zwerfvuil opruimen

Bemmel - Op donderdagavond 4 juli jl zijn we weer ten strijde getrokken tegen het zwerfvuil in Bemmel. We konden ons nu opsplitsen in verschillende groepjes zodat een groter gebied kon worden schoongemaakt. Zo is het plein bij de Lidl goed onder handen genomen, ook bij de Jumbo en bij Albert Heijn. En in de kern van het dorp zelf. Wat vinden we zoal: heel veel peuken, papieren blauwe servetjes die in de struiken waren gewaaid, plastich bekers, houten ijsstokjes, kassabonnetjes, verpakkingen van allerlei soorten en maten. Het is te gek voor woorden hoeveel rommel mensen achter zich op de grond laten vallen. We willen toch allemaal wonen in een schone en nette omgeving, dus lieve dorpsbewoners: werk daar dan een beetje aan mee en zie je ergens vuil liggen, raap het op en gooi het in een prullenbak. Rommel ruimen van iemand, misstaat echt niemand. Misschien wakker je met je opruim houding anderen ook aan om hetzelfde te doen. En wil je graag meedoen met het opruimen van zwerfafval dan ben je van harte welkom op donderdag 22 augustus a.s. We verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel om 19.00 uur, daar krijgen het geleende materiaal van Haalderen uitgereikt en kunnen we uitzwerven over de straten van Bemmel om het weer netjes te krijgen.

Misschien een brutale oproep aan de horeca: mocht je onze mensen voorbij zien komen met stok en vuilniszak: een glas drinken slaan we niet af, ook rondom jullie zaak maken we schoon!!!

En we hopen ook dat de gemeente Lingewaard ons spoedig zal voorzien van eigen materiaal, nu lenen we het nog van de zusteropruimclub uit Haalderen, maar het zou fijn zijn als iedere club zijn eigen materiaal voorhanden heeft. Mocht je dan eens op een middagje tijd hebben kan je er zelf op uit trekken, want je hoeft per slot van rekening niet te wachten tot 22 augustus, In je eigen buurt kan je ook al aktief worden en misschien een paar buurvrouwen/vriendinnen meevragen. Gezellig wandelen en nuttig bezig kan in dit geval!!

Marga Reintjens

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden