Logo lingewaardactueel.nl


Foto uit de oertijd
Foto uit de oertijd (Foto: onbekend)

Het Lingewaards Mannenkoor in den vreemde

Huissen - Als je bevangen bent door het LWMK-virus heb je nooit rust. Het navolgende overkwam uw PVS (pennenvruchtenschrijver) op zijn oneindig lange vakantie in Frankrijk. Samen met echtgenote kwam hij terecht in het plaatsje Mirmande op camping La Poche.

Mirmande is een beeldschoon, heel oud plaatsje wat rondom op een heuvel gebouwd ligt en dat al zo’n 500 – 600 jaar. Het is goed te bereiken en de meeste straatjes zijn ook nog berijdbaar voor de lokale bewoners.

La Poche is de aanpalende camping en een verrassende mix van Frans en Nederlands. Hij heet Jan maar hier heet ie Jean, zijn echtgenote heet Brigitte, zowel in het Frans als het Nederlands.

In gesprek met Jan bleek al gauw ons beider liefde voor Mannenkoren. Hij werd voorzien van enig materiaal en sprak toen de magische woorden:

Jullie geven een concert hier op de camping, dan krijgen jullie 5% korting op de overnachtingsprijs en dat wordt gestort in jullie clubkas

Lieve lezer, u weet hoe dringend ons mannenkoor om pecunia verlegen zit. De hele organisatie van zo’n grote dag is een dure grap. Maar we denken het bijna rond te hebben (moeten wel eigen middelen inzetten en heel zuinig leven, o.a. zelf de vleugel poetsen!)

Een klein ander puntje is het ledental. Mannenzang is niet de meest bevoorrechte tak van zang.

Het is wat moeilijker, maar 4 stemmig is een geweldig geluid.

Dus, ons verzoek, wil je/heb je ooit eens overwogen, een zangcarrière op te starten.

Kom langs aan de Muntstraat 10 in Huissen. Of bel met Hans Koster op 0653 966 931.

Je bent van harte welkom!

Meer berichten