Foto: Erik Meeuwsen

Oproep aan saxofonisten!

Op 20, 21 en 22 september vindt de vierde editie van het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort plaats. Op en rond de oevers van Gendt, Pannerden/Lobith en Millingen/Kekerdom. 'Stroomopwaarts!' laat weer van zich horen.

Regio - Dit gelegenheidssaxofooncollectief is samengesteld uit saxofonisten uit de regio. Vaak spelen de deelnemers in lokale muziekverenigingen en bands. Speciaal voor deze gelegenheid worden stukken geschreven. Pianist Daniël van der Duim speelt, samen met het 3 Oever Orkest, zijn compositie Pentatonic. In één deel van dit stuk treedt Stroomopwaarts als blazerssectie op. De Nijmeegse componist Jos Engelhard componeert een symfonisch stuk, geïnspireerd op de rivier, voor minimaal twaalf, maximaal 72 saxofoons.
Speel je saxofoon en vind je het leuk om mee te doen? Sluit je dan aan bij dit tijdelijke saxofoonensemble. Alle saxofoons zijn welkom (en nodig), van tubax tot en met sopranino. Voorwaarde is dat je muziek leest en een redelijk niveau hebt. Er zijn makkelijkere en moeilijkere partijen, dus we kunnen wat schuiven. Ook professionals zijn van harte welkom.
Inschrijven voor vrijdag 21 juni: vul het formulier in op 3oeverfestival.nl. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste bijeenkomt op zaterdag 22 juni. In de aanloop naar het festival zijn er een aantal repetities. Je krijgt van tevoren jouw partij (en mp3) toegestuurd zodat je kunt oefenen. De repetities zijn in Piramide aan de Waal, Munnikhofsestraat 28 in Gendt.
Op het festival treed je een aantal keren op. Als muzikant krijg je gratis toegang tot de jazzboot, vaar je die avond mee en kun je genieten van het programma.
Meer info: 3oeverfestival.nl.

Meer berichten