Foto:

Lingewaards Dictee: 'alle deelnemers winnaars'

Met ogenschijnlijk eenvoudige woorden werden vrijdag 24 mei 12 teams tijdens de 13e editie van het Lingewaards dictee uitgedaagd om foutloos te schrijven. Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven las het dictee voor en gaf hier en daar een leesteken weg om het soms wat makkelijker te maken.

Bemmel - De schrijvers, Ruud Bökkerink en Annelies Moers, namen deze keer de Lingewaardse nieuwssite als uitgangspunt voor het dictee; de Bemmelse Dweildag kwam voorbij alsmede het Over Betuwe College met zijn havoleerlingen en vmbo-leerlingen. Niet iedereen was op de hoogte van dit verschil in schrijfstijl bij de verschillende schoolvormen. Een spreker die aantekeningen maakte op zijn blocnoteje vormde ook een struikelblok voor heel wat deelnemers. Reacties van de deelnemers waren ‘helemaal niet over nagedacht dat alles behalve op twee manieren kan’ en ‘weer wat nieuwe woorden bijgeleerd uit onze Nederlandse taal’.

Het team van Statengriffie Gelderland ging aan het einde van de avond met de trofee naar huis. Arno van Heusden die namens Rotary Lingewaard de avond enthousiast presenteerde noemde alle deelnemers ‘winnaars’ omdat ze het aandurfden om zichzelf te testen op hun kennis van de Nederlandse spelling. Rotary Lingewaard dankt alle sponsors en deelnemers van het dictee voor hun bijdrage en inzet op deze avond. Met de opbrengst van dit dictee wordt in januari een midwinterdiner georganiseerd; een feestelijke avond voor alleenstaande ouderen uit de gemeente Lingewaard.

Meer berichten