Website Gelderland Herdenkt

Als het gaat om herdenken en het vieren van onze vrijheid zijn 2019 en 2020 kroonjaren. In september 2019 is het 75 jaar geleden dat met Operatie Market Garden een begin werd gemaakt met de bevrijding van Gelderland. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid! In de periode september 2019 – mei 2020 besteden we in Gelderland veel aandacht aan het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid.

Regio - Om dit mogelijk te maken, hebben Provinciale Staten 6.5 miljoen beschikbaar gesteld. Met deze middelen is samen met veel partijen hard gewerkt aan het programma 'Gelderland Herdenkt - 75 jaar vrijheid'. Het programma bestaat uit 5 regionale programma's (alle Gelderse regio's) en 3 grote Gelderse evenementen. Daarnaast heeft het programma een educatiepijler en een deelplan marketing en communicatie. Eind augustus starten we met de uitvoering van het programma.

In het marketing- en communicatieplan wordt veel energie gestoken in het bereiken van Gelderse burgers en toeristen, zowel nationaal als internationaal. Daarvoor hebben wij onder meer een website ontwikkeld die op woensdag 29 mei a.s. wordt gelanceerd. Het is één gemeenschappelijke Gelderse site met een zeer herkenbare eigen huisstijl. Alle evenementen, activiteiten en initiatieven worden in kaart en met elkaar in verband gebracht. Ook biedt de site achtergrondinformatie aan waarmee de bezoeker geïnformeerd en geïnspireerd wordt om de Gelderse evenementen en locaties te bezoeken. Daarnaast geeft de website informatie wat er nog meer te doen is om een bezoek aan Gelderland compleet te maken.

Bij deze bent u uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de lancering van de website op 29 mei bij te wonen.

Programma

Dag: woensdag 29 mei vanaf 15.30 uur

Locatie: provinciehuis, Zuidgalerij

Voorzitter/gespreksleider: griffier Bob Roelofs

15.30 – 16.00 Inloop met koffie en thee

16.00 – 16.45 Welkom door gedeputeerde Peter Drenth

Hierna: korte interviews door Bob Roelofs met enkele betrokkenen bij het programma Gelderland Herdenkt.

16.45 Lancering website door Commissaris van de Koning John Berends.

Voor de Commissaris geldt een voorbehoud omdat hij op 29 mei de Koning en Koningin ontvangt bij een werkbezoek aan Gelderland; het is niet helemaal zeker is of hij op tijd terug kan zijn. In dat geval zal gedeputeerde Peter Drenth de openingshandeling verrichten.

Meer berichten