Prikkels verwerken kan je leren
Prikkels verwerken kan je leren (Foto: Jacqueline Verhaegh)

Overload aan informatie telt dubbel voor hooggevoeligen

Vandaag is de inschrijving voor de training ‘In 8 stappen leren omgaan met je hooggevoeligheid’ begonnen. De gloednieuwe training, gericht op mensen die hooggevoelig zijn of dénken dat ze dat zijn, is ontwikkeld en wordt gegeven door Jacqueline Verhaegh, Integrale Coaching & Therapie. De training start op 9 september 2019.

Slijk-Ewijk - Jacqueline Verhaegh specialiseerde zich in behandeling en coaching van mensen die mentale of fysieke problemen ondervinden doordat prikkels van buiten bij hen heftiger binnen komen dan bij de meeste mensen. Inmiddels weten we hooggevoeligheid aangeboren is en dat ruim 20% van alle Nederlanders hooggevoelig is.

Stress telt dubbel
“De kunst om met al die prikkels goed om te kunnen gaan wordt steeds belangrijker,” zegt Verhaegh. “Recent onderzoek van CBS en TNO, toont dat ook aan. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 2,1 miljoen werknemers het afgelopen jaar vaak of altijd méér informatie te verwerken kregen dan ze aankonden. Voor de hooggevoeligen daaronder telt de stress die dat met zich meebrengt dubbel. Maar in feite is dat onnodig. Het kan op eenvoudige wijze voorkomen worden.”

Weerstand bieden
De training pakt het probleem in de kern aan. Deelnemers krijgen in 8 stappen meer inzicht in hun eigen blokkades en patronen. De training is gericht op het ombuigen van alles wat tegen je werkt, door nieuwe kennis en inzichten. Deelnemers worden zich bewust van de manier waarop hun effectiviteit en stressniveau worden beïnvloedt door hun eigen én andermans energie, Maar ook hoe ze weerstand kunnen bieden aan de overload van prikkels van buiten. Per trainingsperiode zijn 8 plaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie: Jacqueline Verhaegh, www.jacquelineverhaegh.nl

Meer berichten