Logo lingewaardactueel.nl


De speeltuin in Hulhuizen is bij kinderen erg populair. Er zijn waterspelen bijgekomen. (foto: Ellen Koelewijn)
De speeltuin in Hulhuizen is bij kinderen erg populair. Er zijn waterspelen bijgekomen. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

'Vraag naar waterspelen is beloond'

door Vincent Bos

Speeltuin in Hulhuizen opgeknapt

De speeltuin in Hulhuizen kan er weer jaren aan. De afgelopen maanden is er flink geklust. De speeltoestellen zijn opgeknapt en nieuwe toestellen zijn geplaatst. Vooral water speelt daarbij een rol. Het bestuur voldoet daarmee aan de wensen die gebruikers in de enquête hebben geuit.

HULHUIZEN – Feest in Hulhuizen. Daar is deze zaterdag alle reden toe. De speeltuin is uitgebreid met zand- en waterspelen. Daar was na de hete zomer van vorig jaar veel vraag naar. En zoals het hoort bij een officiële opening van een speeltuin, mogen de kinderen daarbij helpen. Zij zijn immers de gebruikers van de vele toestellen.

"Sommige toestellen waren echt aan vervanging toe", stelt voorzitter Bas Vermaas. "Die toestellen waren aan het eind van hun levensduur. Opknappen was te kostbaar. We hebben meteen ruimte gecreëerd voor nieuwe toestellen. Onder de leden hebben we gepeild waar belangstelling voor was. Water- en zandspelen hebben de voorkeur in combinatie met schommels. Daarom is de oude zweefmolen vervangen door een zeskantschommel. De zweefmolen was het oudste toestel op het terrein. Het heeft er vijftig jaar gestaan", zegt de voorzitter.

De aanleg van de water- en zandspelen was nog een fiks karwei. "Dat was een omvangrijke operatie. Met drie maanden voorbereidend en drie maanden uitvoerend werk. Het is een vereiste om schoon water te hebben. Daar is veel leidingwerk voor nodig", kijkt Bas Vermaas terug. Hij is content met alle aanpassingen.

Hij geeft aan dat het de wens is van het bestuur om elke vijf jaar met nieuwe speeltoestellen te komen. "Nu hebben we weer een speeltuin die tiptop in orde is en aan alle veiligheidseisen voldoet. Dat brengt met zich mee dat er vanuit de bezoekers weer nieuwe belangstelling is voor de speeltuin. Als je niets doet en stil komt te staan, ga je achteruit. We hebben de afgelopen maanden veel overhoop gehaald, de ondergrond en de toestellen aangepast."

Het resultaat is een speeltuin waarop de stichting trots kan zijn en waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten