'Oprechte muziek en mooie stemmen'

door Vincent Bos

Zangtrio boeit publiek in Angeren

Als Dick van Altena optreedt, is Fons Buise er vaak bij. Het maakt de Limburger niet uit dat hij dan een eind moet rijden. Hij is al twintig jaar fan van de zanger uit Oosterhout. En dus is hij er deze zondag bij in het dorpshuis in Angeren waar Van Altena zingt met Tom Schraven en Maartje Waanders.

ANGEREN – Dat is een wat ander affiche dan aanvankelijk was aangekondigd. Dick van Altena (61) zou optreden met Marcel Smulders. Die is echter vrijdag met spoed geopereerd aan een oog. Hij kan er niet bij zijn. In allerijl heeft Tom Schraven daarop Maartje Waanders gepolst, de zangeres die hij kende van een eerdere samenwerking.

Fons Buise (64) houdt van de muziek van Dick van Altena, die faam verwierf met prachtige countrynummers. "Zijn liedjes bevallen me heel goed. Minimaal ga ik een keer in de twee maanden naar een concert van hem toe. Zijn teksten spreken me aan. Zoals ook de manier waarop hij het brengt. Hij is een open man, gemakkelijk om mee te praten. Een sympathieke zanger die me twee jaar geleden heeft gesteund toen mijn vrouw overleed. Hij is echt een topgozer."

Dick van Altena geeft aan dat hij zich in Angeren als een vis in het water voelt. "Dit optreden past helemaal in mijn straatje. Alle drie de zangers hebben mooie stemmen, in de zaal zit luisterend publiek. Wat wil je nog meer? Marcel zou er voor de zesde keer bij zijn. Tom doet voor de vijfde keer mee. Met Marcel toer ik rond met een theatershow 'Back to the Country'. Jammer dat hij er niet bij kan zijn. Al gaat het gelukkig wat beter met hem."

Tom Schraven treedt op voor eigen publiek, maar dat brengt geen spanningen met zich mee. Zijn ouders Antoon en Dionza Schraven hebben dit concert 'Songwriters in the Round' georganiseerd. De vorige keren zaten de zangers op een podium omringd door publiek. Omdat Marcel Smulders is uitgevallen is de bekende setting achterwege gelaten en staat het podium nu aan de zijkant.

Tom Schraven houdt van dergelijke concerten. "Het is een middag zonder fratsen. Met oprechte muziek en met zangers met prachtige stemmen. Van een zanger als Dick kan ik nog veel leren. Hij heeft een grote muziekgeschiedenis. Het is onmogelijk voor mij om dat in te halen."

"Ik ben een enorme popfan. Die invloeden hoor je terug in mijn muziek", zegt Tom Schraven. Van hem is eerder de EP 'The heart of the matter' verschenen. De nieuwe EP heeft de titel 'Runaway heart' gekregen.

In de zaal verheugt Jan Jansen (68) uit Bennekom zich op het concert. Hij komt speciaal voor Dick van Altena. "Het is een goede zanger, met leuke liedjes. Of hij nu country zingt of in het Betuws dialect. Het is prachtig. De stem is prettig om aan te horen en hij brengt nummers die inhoud hebben. Soms met diepgang maar ook met een kwinkslag."

De fans van Dick van Altena hebben zijn volgende optreden in Angeren alvast omcirkeld in hun agenda. Op zondag 1 september is hij weer present in het dorpshuis.

Meer berichten