'Herstelcirkel in de Wijk' in Bemmel

'Ik ben tien kilo afgevallen en heb mijn medicatie flink kunnen afbouwen. Dankzij Herstelcirkel ben ik beter gaan eten, meer bewegen en kan ik me beter ontspannen.’ Dat zegt deelnemer Joop Cornelissen uit Huissen.

Bemmel - Joop heeft diabetes type 2. Hij nam deel aan ‘Herstelcirkel in de wijk’. Dat is een groep van burgers met diabetes type 2. Zij werken gedurende minimaal een jaar aan het blijvend keren van hun chronische aandoening. De deelnemers steunen elkaar bij het beter leren sturen en het bereiken van een gezonde leefstijl. Het blijkt in je eentje namelijk verschrikkelijk moeilijk om je leefstijl te veranderen. Een Herstelcirkel bestaat uit zestien tot twintig deelnemers, begeleid door een coach. De controles met eigen huisarts en praktijkondersteuner (POH) worden sterk verminderd. De deelnemers geven zelf hun glucose, gewicht en bloeddruk door.
Eind mei start nu ook in Bemmel een Herstelcirkel. Wilt u uw diabetes type 2 ook keren? Meld u dan nu aan. De enige voorwaarde is dat u in Bemmel woont en ingeschreven staat als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Alle huisartspraktijken in Bemmel ondersteunen deze aanpak. Uw praktijkondersteuner kan u meer informatie geven.

Mail uw interesse naar willemienrietberg@herstelcirkel.nl of meld u aan bij uw huisarts of praktijkondersteuner.

Meer berichten