In de gemeente Lingewaard zijn in De Valom in Huissen zeventien personen koninklijk onderscheiden. (foto: Ellen Koelewijn)
In de gemeente Lingewaard zijn in De Valom in Huissen zeventien personen koninklijk onderscheiden. (foto: Ellen Koelewijn) (Foto: Ellen Koelewijn)

Feestontbijt eindigt bij lintjesregen

Ze zijn voor een champagneontbijt op weg naar Beide Zussen in Huissen. De bestuurder slaat bij de verkeerslichten bij zalencentrum De Valom ineens een andere weg in. Op dat moment gaat er bij Willy Hendriks een lampje branden. Het is immers de dag van de lintjesregen. Het zou toch niet?

door Vincent Bos

HUISSEN - Binnen hoort hij burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard zijn naam noemen. En dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. "Ik ben echt verrast. Dit had ik niet verwacht", reageert Willy Hendriks uit Doornenburg verheugd.

Hij is actief voor het koor Jekadee en voorzitter van het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. "Dat doe ik niet voor de medaille. Je werkt samen met anderen. Samen bereik je meer. Je hebt mensen nodig die het voortouw nemen. Dat doe ik wel. Ik ben een gangmaker in die zin dat ik ernaar streef om iets af te maken dat je samen begonnen bent. Het gaat daarbij om de harmonie tussen mensen, om de goede sfeer. Ik ben niet de man van de ideeën, maar wel een verbinder."

Teunie Kemperman uit Huissen is actief voor Stinase, de stichting die Koningsdag, 4-5 mei, de Huissense Dag en de Sinterklaasintocht organiseert. Ze is ook actief bij wandelclub DeBol uit Bemmel. Dat ze is onderscheiden komt voor haar redelijk onverwacht. "Het is echt heel leuk", glundert ze.

Toch vermoedde ze al iets in de week voorafgaand aan de lintjesregen. "Ik kon aan het begin van de week wat meer werken, dan had ik vrijdag vrij. En mijn man zei ineens dat ik naar de kapper moest. Toen heeft hij het me ook verteld dat ik onderscheiden zou worden."

Corrie Driessen uit Gendt had niets in de gaten. Ze zou naar Huissen gaan omdat een ander onderscheiden werd. "Toen ik binnen mijn familie zag zitten, wist ik het. De familie komt van weg ver, uit het Westen en uit Limburg."

Wethouder Helga Witjes vertelt dat Jan Wannet met zijn zoon Sjoerd naar Utrecht zou gaan. "Sjoerd was zijn telefoon vergeten en reed terug. Naar de Valom dus." Daar wordt Jan Wannet onderscheiden.

Professor doctor Joop Schaminee uit Bemmel is in Nijmegen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd: Wim Brandts uit Angeren, Fred Otters en Pim de Leede uit Bemmel, Willy Hendriks uit Doornenburg, Maarten van den Bosch, Corrie Driessen, Gerard Janssen, Ria Offermans en Albert Berns uit Bemmel, Henk Eerden, Klaas Nienhuis, Kees van der Kwast, Teunie Kemperman, Jan Wannet, Paul Benders, Hans Hoen en Theo van Vuuren uit Huissen.

Meer berichten