Winnaar Gerrit Jeurissen Award 2019
Winnaar Gerrit Jeurissen Award 2019 (Foto: Gerrit Jeurissen Fonds)

Winnaars Gerrit Jeurissen Award 2019

Afgelopen donderdag 25 april was de prijsuitreiking van de zesde editie van de Gerrit Jeurissen Award. Stichting Pay it Forward Huisen won een bedrag van € 3.000 voor het onderhoud en de reparatie van een tweedehands bus. Zij gebruiken de bus voor het vervoeren van kleding, meubels en andere goederen voor mensen met een (zeer) laag inkomen.

Lingewaard - Ook won Pay it Forward Huissen de publieksprijs, beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. Scoutingband Huissen en wijkvereniging ’t Kempke (de overige 2 genomineerden) vielen ook in de prijzen.
Na de opening door wethouder Johan Sluiter, gaven de genomineerden een korte publieke presentatie over hun ingezonden initiatief bij Zalencentrum De Valom in Huissen. Ook gaf de winnaar van vorig jaar, Roparun Lingewaard, een presentatie. Na het juryberaad werden de prijzen uitgereikt. Scoutingband Huissen won de 2e prijs (€ 1.500) voor de aanschaf van een trommel en twee trompetten ter vervanging en uitbreiding van hun instrumenten. De 3e prijs (€ 500) ging naar wijkvereniging ‘t Kempke voor de aanschaf van een AED in de wijk en een financiële reserve voor activiteiten ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum.
De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen en omstreken.

Volgend jaar ook meedoen?
Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de volgende Gerrit Jeurissen Award. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2020. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl.

Meer berichten