Duurzame Energie op De Regenboog

Op woensdag 13 maart werd de aftrap gegeven voor het project Duurzame Energie op IKC De Regenboog in Bemmel. 

Bemmel - Alle groepen verzamelden zich in de hal van de school om te luisteren en te kijken naar de ZON, een leerling als zon verkleed. Zij verwarmd met haar stralen en kan op deze manier bijdragen aan schone energie. Hoe dan? Door te schijnen op een zonnepaneel en zo energie op te wekken. De ZON opende het project door het lint van het zonnepaneel door te knippen.
De komende tijd werken de kinderen over; Wat is energie, waar komt energie vandaan? Duurzame energie, energie besparen en nadenken over de toekomst! De kinderen doen dit met hun eigen leerkracht in de groep en door middel van proefjes. Ook komt er een echte energie- ambassadeur vertellen over zijn werk!
Directeur Niki Venselaar legde uit dat de crowdfunding gestart is, op deze wijze kunnen ouders meehelpen om zonnepanelen op het dak van IKC De Regenboog te realiseren. Ze gaf ook het startsein voor de ontwerpwedstrijd. Alle kinderen doen mee met het ontwerpen van een paneel voor de energie- meter die in de school zal komen te hangen. Deze meter maakt zichtbaar wat de zonnepanelen aan energie opleveren.
Zo gaat IKC De Regenboog op weg naar een toekomst met Duurzame Energie!

Meer berichten