Foto: Kirsten den Boef

Veel animo voor seniorendag Gendt

Beneden zingt het Piratenkoor. Boven maken vrouwen de lunch klaar voor 260 ouderen. Het is een en al bedrijvigheid in zaal Providentia in Gendt. Er heerst een feestelijke stemming. De reden is dat de twee ouderenorganisaties (OVG en SWOG) hebben besloten om meer samen te gaan doen.

door Vincent Bos

GENDT – Het resultaat van die gezamenlijke inspanning is al meteen de eerste Gendtse Seniorendag. Dat daar belangstelling voor is, mag gezien het grote aantal deelnemers duidelijk zijn. "Er is zeker behoefte aan zo'n bijeenkomst", zegt Julia Wennekes. "Zo'n dag hebben we hier nog nooit meegemaakt." Ze is lid van OVG maar doet ook mee aan de activiteiten van SWOG. En dat geldt voor meer bezoekers.

Het geeft aan dat beide organisaties goed samen door één deur kunnen. Ze hebben elk bestaansrecht met hun eigen identiteit en hun eigen activiteiten.

Samenwerken is prima, stellen de betrokkenen, maar tot een fusie komt het zo snel nog niet. Daar is ook geen reden voor. De Ouderen Vereniging Gendt (OVG) en de Stichting Welzijn Ouderen Gendt (SWOG) hebben immers voldoende vrijwilligers en een voltallig bestuur. Maar zo'n feestelijke dag kun je natuurlijk best samen opzetten. En met succes. Want wie in de zaal kijkt, ziet ouderen volop genieten.

Er is in Gendt altijd plek geweest voor twee ouderenorganisaties. OVG organiseert een keer per maand een grote activiteit. Van bingo tot puzzelrit en van toneel tot een kerstmiddag.

SWOG pakt het anders aan, zegt voorzitter René Abels. "Wij doen er alles aan om de mensen in beweging te houden. Met gym, wandelen, schilderen." De activiteitenlijst is groot: van bloemschikken tot sportief wandelen en van koersbal tot soosmiddagen. "Het is belangrijk om ouderen actief te houden", zegt hij. "Het is vooral belangrijk om ouderen bij elkaar te krijgen."

Secretaris Mart Berns van OVG stelt tevreden vast dat zijn vereniging in de lift zit. "We hebben het laatste jaar een flinke groei gezien. Dat zal met het programma te maken hebben. We doen er alles aan om mensen uit hun huis te krijgen."

Meer berichten